çim tohum yayıcı için ürünler (7)

500g Kara kimyon tohumu vivio

500g Kara kimyon tohumu vivio

Siyah kimyon (Nigella sativa L.) ayrıca siyah kimyon, kara kimyon, siyah susam veya siyah kimyon olarak da adlandırılır. Mavi veya beyaz çiçekleri olan bir yıllık bitkidir. Küçük siyah kimyon taneleri, vücudu korumaya yardımcı olan birçok doğal bileşen içerir. Bu sadece sağlıklı bir ek değil, aynı zamanda yemeklere lezzetli bir katkıdır. Salatalar ve pastalar için serpiştirme olarak, çeşitli yemeklerde siyah kimyon yağı kullanılarak veya doğrudan tüketilebilir. Siyah kimyon tanelerinde şunlar gibi maddeler bulacağız: timokinon, güçlü bir anti-alerjik, antioksidan, anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip bir bileşiktir. Bitki, sağlıklı yağ asitleri, E vitamini ve beta karotenin yanı sıra sağlıklı cilt ve saç için B vitaminleri, biyotin ve sinir sisteminin düzgün çalışması için birçok mineral tuzları: kalsiyum,
Cranberry Cut 1000G

Cranberry Cut 1000G

Yaban mersini meyveleri, vitaminler (C, B, E, K vitaminleri), mineraller (sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, manganez, demir), lif, organik asitler, karotenoidler, flavonoidler, tanenler ve pektinler açısından zengin bir kaynaktır. Yaban mersini, ısıl işlem sırasında özelliklerini kaybetmediği için, sağlık yararları için, taze yaban mersini meyvesi kadar ekşi olmayan hazırlamalarını tüketebilirsiniz. Cravina, idrar yolu enfeksiyonlarının nüksetmesini önlemede oldukça etkilidir. İdrarı asidik hale getirir, bu da mesanede bulunan bakterilerin öldürülmesine yol açar. Ayrıca, yaban mersininde bulunan asitler, bakterilerin yapışmasını azaltarak idrarla atılmalarını sağlar. Yaban mersininde bulunan asitler, böbrek taşlarının önlenmesi ve tedavisinde etkilidir. Kuru yaban mersini ayrıca diş eti hastalığını ve plak oluşumunu önler. Cravina, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.
Siyah Pirinç 1000g VIVIO - Siyah Pirinç 1000g VIVIO

Siyah Pirinç 1000g VIVIO - Siyah Pirinç 1000g VIVIO

Siyah pirinç, pişirildiğinde mor bir ton alır, bu yüzden mor pirinç olarak da adlandırılır. Kahverengi pirinç gibi, kabuğu soyulmamış olduğu için lif, vitaminler, özellikle E vitamini ve mineraller açısından zengindir: demir, çinko, bakır. Siyah pirinç, diğer pirinçlerden daha uzun sürede, yarım saatten bir saate kadar pişirilir ve her zaman hafif çıtır kalır. Genellikle sağlıklı tatlılar hazırlamak için kullanılır, örneğin hindistancevizi sütü ile yapılan pirinç tatlısı. Siyah pirinç, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir, bu da bizi iltihaplanmalardan ve birçok hastalıktan korur ve hücrelerin yaşlanmasını geciktirir. <strong>İçindekiler:</strong> kahverengi pirinç <strong>100g'daki besin değerleri</strong> Enerji değeri 1498kJ/354kcal - %18 GDA* Yağ 3,2g - %5 Doymuş yağ asitleri 0,8g - %4 Karbonhidrat 72g - %28 Şekerler 0,7g <1% Protein 7,7g - %15 Lif 3,1g Tuz 0,03g <1% *GDA - Referans Günlük Alım Değeri <strong>Kullanım</strong> Siyah pirinci soğuk su ile durulayın.
Siyah susam 1000g Vivio

Siyah susam 1000g Vivio

Susam, besin değerlerinin zenginliği sayesinde tıpta, kozmetikte ve mutfakta kullanılmaktadır. Susam tohumları beyaz, kırmızı, kahverengi veya siyah olabilir; en sık beyaz ve siyah tohumlarla karşılaşırız. Susam tohumları, yemeklere belirli bir aroma ve cevizimsi bir tat katar. Tahin - Susam ezmesi gibi humus ve halva gibi birçok yemekte ana bileşendir. Susamda bulunan sezamol, sezamaminol ve sésamo gibi doğal antioksidanlar, susamı bozulmaya karşı son derece dayanıklı hale getirir. Susam tohumları, kalsiyum açısından zengin bir kemik güçlendirici hazinedir. Kalbin düzgün çalışması için gerekli olan antioksidanlar ve fitosteroller açısından zengin bir kaynaktır. Susam, A vitamini, B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B6 ve B9), E vitamini ve mineral bileşenler: Çinko, Fosfor, Magnezyum, Manganez, Bakır, Potasyum, Sodyum, Kalsiyum ve Demir içerir.
Siyah Susam 1000g vivio

Siyah Susam 1000g vivio

Susam, besin değerlerinin zenginliği sayesinde tıpta, kozmetikte ve mutfakta kullanılmıştır. Susam tohumları beyaz, kırmızı, kahverengi veya siyah olabilir; genellikle beyaz ve siyah ile karşılaştığımız mutfaklarda kullanılır. Susam tohumları, yemeklere belirli bir aroma ve fındıksı bir tat katar. Tahin - susam ezmesinin ana bileşenidir ve bunun yanı sıra humus ve helva gibi diğer yiyeceklere de eklenir. Susamol, sesaminol ve susam, tohumlarda bulunan doğal antioksidanlardır ve susamı son derece bayatlamaya karşı dirençli hale getirir. Susam tohumları, kalsiyum takviyesi için bir hazine gibidir. Kalbin düzgün çalışması için gerekli olan antioksidanlar ve fitosteroller açısından zengin bir kaynaktır. Susam tohumları A vitamini, B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B6 ve B9), E vitamini ve mineral bileşenler: çinko, fosfor, magnezyum, manganez, bakır, potasyum, sodyum, kalsiyum ve demir içerir.
Yeşil Mercimek 1000g

Yeşil Mercimek 1000g

Mercimekler, tüm baklagiller gibi benzersiz sağlık özelliklerine sahiptir. İyi emilen bir protein kaynağıdır. Mercimek proteini, soya proteininden sonra bitkisel kökenli en çok emilen proteindir (yüzde 85). Yeşil mercimekler, bol miktarda lif içerir. Lif, sadece kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmakla kalmaz, kalp ve sindirim sistemini iyileştirir, aynı zamanda kolesterol seviyesinin düşmesine katkıda bulunur, vücuttan toksinleri atar, bağırsak kanserine karşı korur ve ayrıca tip 2 diyabete karşı da etkilidir. Yüksek demir içeriği, et yemeyenler için faydalıdır. Bir fincan yeşil mercimek, önerilen günlük demir alımının yüzde 100'ünü içerir. Bu mineral, kanda hemoglobin ve kaslarda miyoglobin oluşumunda önemli bir rol oynar ve hücrelerde oksijen taşımaktan sorumludur. Ayrıca değerli manganez ve folik asit içerir.
Siyah Pirinç 1000g Vivio

Siyah Pirinç 1000g Vivio

Siyah pirinç, pişirildikten sonra mor bir ton alır, bu yüzden mor olarak da adlandırılır. Tıpkı kahverengi pirincin servis edilmediği gibi, lifler, vitaminler, özellikle E vitamini ve mineraller açısından zengindir: demir, çinko, bakır. Siyah pirinç, diğer pirinçlerden daha uzun süre, yarım saatten bir saate kadar pişirilir ve her zaman hafif çıtır kalır. Genellikle sağlıklı tatlılar hazırlamak için kullanılır, örneğin hindistancevizi sütü ile yapılan pirinç tatlısı. Siyah pirinç, serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir, bu sayede iltihaplı durumlara ve birçok hastalığa karşı korunmamıza yardımcı olur ve hücresel yaşlanmayı geciktirir. <strong> 100 g'daki besin değerleri </strong> enerji değeri 1498KJ / 354Kcal - %18 RWS * YAĞ 3,2 g - %5, doymuş yağ asitleri 0,8 g - %4, karbonhidrat 72 g - %28, şekerler 0,7 g < 1% protein 7,7 g - %15 lif 3,1 g, tuz 0,03 g < 1% * RWS - Referans besin değeri